Waarom CalfOTel?

De 3 gouden principes van CalfOTel:

  • Arbeid: Zo laag mogelijke kosten, zo groot mogelijke gebruiksvriendelijkheid.
  • Welzijn van uw vee: alleen een gezond kalf groeit uit tot een hoogproductieve melkkoe.
  • Groei van het vee: hoe gezonder het kalf, des te sneller dat het groeit en des te eerder is de afkalfleeftijd bereikt.

Arbeid

De abeidkosten spelen een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering van de moderne veehouder. Daarom is CalfOTel tijdens de ontwikkeling en productie van de CalfOTel opfoksstemen extreem gericht op ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, flexibiliteit, verplaatsbaarheid, reinigingsvermogen en duurzaamheid. Praktisch detail: CalfOTel systemen stellen een boer in staat, om dagelijks terugkerende handelingen sneller en efficiënter uit te voeren. Handig, snel, gemakkelijk. Maar vooral: efficiënt!

Welzijn

Gezond jongvee is de basis voor evenwichtige groei en voor de ontwikkeling tot een hoogproductieve melkveestapel. Voor toekomstige winst dus. De kosten van medische zorg moeten zoveel mogelijk worden voorkomen. Frisse lucht, vers water, hoogwaardig voer en een hygiënische omgeving zijn absolute voorwaarden voor gezonde kalveren. Met onze doordachte opfoksystemen levert CalfOTel een optimale bijdrage aan gezond en snelgroeiend vee. Door de goede ventilatie in de hokken blijft de binnenzijde droog en voorzien van verse lucht, onder meer door de openingen vóór in het dak. De hokken hebben de ideale diepte, om het kalf te beschermen bij kou. Door de uitgekiende materiaalkeuze van de hokken, blijft de binnentemperatuur koel bij blootstelling aan directe zonnewarmte.

Groei

Gezonde kalveren groeien snel en vragen weinig aandacht. Hoe gezonder een kalf de eerste 3 maanden, des te voorspoediger zal het zich ontwikkelen. Juist tijdens die eerste 3 maanden bewijst het CalfOTel systeem hun waarde met betrekking tot de ontwikkeling tot een hoogproductieve melkkoe. Ook hier tonen bijna 30 jaar ervaring een indrukwekkend laag infectieniveau en vrijwel ideale groeicurves. Door de hokken dichtbij (of, met de Open Top IN) een locatie te plaatsen waar u vaak komt, houdt u goed zicht op de kalveren, waardoor u eventuele problemen tijdig signaleert. Weer een kostenreducerende factor!