Zoals u weet, worden de energiekosten jaarlijks duurder. Dit kunt u merken in uw eigen portefuille. Om dit te voorkomen, zijn er maatregelingen op maat voor u en uw bedrijf. Één van deze maatregelingen is een voorkoeler plaatsen in uw melkwinningsysteem en het de tweede maatregeling is een frequentieregelaar plaatsen voor de vacüumpomp en de melkpomp.

Bij de voorkoeler wordt de melk terug gekoeld naar een relatief lage temperatuur, met het voordeel dat uw koelaggregaat minder hoeft te koelen en minder energie verbruikt. Wat dus inhoudt dat u bespaard op energie en op de energiekosten.

Wanneer u een frequentieregelaar plaats voor de vacüumpomp en de melkpomp, in samenwerking met de platenkoeler hebt u het complete plaatje voor uw energiebesparing. Let op; De frequentieregelaar vacüumpomp is een besparing van ±50% op uw energie en uw energiekosten.

Houdt voor u zelf in de gaten dat hierop een subsidie regeling van toepassing is en eventueel de EIA regeling. De kosten van u totale investering kunnen oplopen tot wel 25%.