Home Over Wijha Nieuws Kramp online service
Vragen? 0523 - 270304 Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!
background

Urban

Urban U40 (Alma)

page_normal_img

Urban U40 kalverdrinkautomaat

De Urban U 40 kalverdrinkautomaat is als topmodel voor grotere bedrijven ontwikkeld. De U40 is het enige model met een ringleiding. Daardoor kunnen onder andere de zuigslangen, aanmaakbeker en de volle melk warmtewisselaar volautomatisch gereinigd worden.
Door de ringleiding is er steeds melk van de juiste temperatuur bij de speen beschikbaar. Bij de U40 injecteert de vloeibare medicijndosator (optioneel) direct in de zuigleiding. Met een druk op de knop kan voor bijvoorbeeld kalveren die elders in eenlingboxen zitten, snel en eenvoudig via een kraan melk afgetapt worden. De Urban U40 kan twee drinkstations tot wel 60 (2 x 30) kalveren verzorgen. Eventueel kan er zelfs een 3e drinkstation op worden aangesloten.

Aanmaakbeker verwarming standaard
Alle Urban aanmaakbekers zijn in de basisuitvoering met een verwarming uitgerust. Bij het topmodel U40 wordt de aanmaakbeker en dus ook de drinkmelk door een warm-waterbad-verwarming op temperatuur gehouden. Daardoor heeft de aanmaakbeker altijd een constante beker temperatuur. Dit leidt ertoe, dat het opgewarmde water meteen een beetje afkoelt. Als de gewenste temperatuur niet exact bereikt wordt, kan ook de melkpoeder niet goed oplossen.

Seriematig gebruik van roestvrij staal
Alle metaalonderdelen zijn bij de Urban drinkautomaten standaard uit roestvrij staal uitgevoerd. Met het gebruik van roestvrij stalen materialen is men steeds aan de zekere kant. Roestvrij stalen materialen zijn makkelijk te reinigen en hebben een langere levensduur. En daar maakt Urban het verschil. Vooral bij de kalverdrinkboxen betalen de roestvrijstalen onderdelen zich terug. Want omdat deze continue in contact staan met mest en ammoniak, zijn ze zeer gevoelig voor aantasting door corrosie.

Exacte restmelk hoeveelheid meting
Als er melk overblijft die een kalf niet heeft gedronken, meten alle Urban drinkautomaten het exacte volume van het restant. Daaraan kan de veehouder meteen zien hoeveel melk er niet door een kalf is gedronken. Sommige andere automaten meten alleen volle of lege voorraadbekers. Daarbij behoudt de melk in de verwarmde mengbeker altijd het juiste temperatuurniveau, terwijl sommige andere automaten het volgende kalf afgekoelde melk serveren.

Automatisch gestuurde reiniging
Alle Urban kalverdrinkautomaten hebben een automatische mengbekerreiniging met spoelprogramma met wisselend een zuur of alkalische reiniging (per programma instelbaar). Bij volle melk gebruik is seriematig een roestvrijstalen boiler evenals een vol automatische warmte-uitwisselingreiniging (zuur/alkalisch) geïntegreerd.

De automaat leert de kalveren kennen
Ieder kalf heeft een individuele drinksnelheid. Urban kalverdrinkautomaten registreren deze kenmerken van ieder kalf en legt deze vast. Pas wanneer een kalf van zijn individuele drinksnelheid

 

 
Wijha - Urban U40 Wijha - Urban U40 met twee drinkstations opstelling
Delen:

Meer weten?

Wij informeren u graag over onze oplossingen! 0523 - 270304 Contactformulier
24/7 bereikbaar Altijd snelle levering Compleet assortiment

(Melk)stallen

Stalinrichting

Diensten

Volg ons op Facebook

Wijha BV
Bruchterweg 112  |  7772 BJ Hardenberg 0523-270304 info@wijha.nl
Home Sitemap Contact Coating Melkwinning Mechanisatie Wasserbauer