Home Over Wijha Nieuws Kramp online service
Vragen? 0523 - 270304 Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!
background

Stalventilatie

Computerbesturing

page_normal_img Algemeen
De Sirius-CU is een rundveecomputer voor het regelen van gordijnen, ventilatie en verlichting in de stal. De Sirius kan regelen op basis van temperatuur of een THI waarde, deze is een afgeleide van temperatuur en luchtvochtigheid. Met behulp van een weerstation kan de gordijnregeling rekening houden met regen, windrichting en windsnelheid. De gordijnen kunnen aan weerszijden van de stal onafhankelijk van elkaar gestuurd worden. De Sirius-CU is ook voorzien van een aantal basisfuncties zoals het regelen van verwarming, koeling en luchtvochtigheid. Verder beschikt de Sirius over schakelklokken waaronder tijdschakelklokken, lichtklok en een stroverdelerklok. De bediening is opgebouwd met duidelijke symbolen waardoor u in één oogopslag ziet waarmee u bezig bent. Hierbij is het mogelijk om bij belangrijke instellingen gebruik te maken van curven, waardoor bijvoorbeeld de gewenste gordijnstand automatisch aangepast wordt aan de weersomstandigheden. De ''Maatlat Duurzame Veehouderij" heeft in Nederland een aantal criteria opgezet waar een duurzame veehouderij aan moet voldoen, één ervan is het beperken van de ammoniakemissie. Door de hoge windsnelheden en luchtsnelheid in de stal te remmen wordt de ammoniakemmissie gereduceerd. Dit realiseert de Sirius-CU door de gordijnstand te verkleinen wanneer de windsnelheid toeneemt.

Aansluitmogelijkheden van de Sirius
Er kunnen meerdere Serius-computers via de Can-Backbonen op de Smartlink worden aangesloten. Tevens is er de mogelijkheid om via de Remote+ uw Serius-CU vanaf uw handheld te bedienen en te controleren.

sirius-handheld

PC besturingsirius-grafiek
Door gebuik te maken van een extra communicatiemodule en het managementprogramma Rainbow+ kan de Serius-CU op afstand bestuurd worden vanaf uw PC. Ook staat het bedieningsgemak en de grafische weergave centraal. In één oogopslag ziet u een overzicht van alle afdelingen op uw bedrijf, welke systemen binnen elke afdeling geactiveerd zijn en of er een alarm in één van de afdelingen opgetreden is. Tevens beschikt u over de mogelijkheid om bijvoorbeeld de weersomstandigheden te loggen, waardoor u uw regeling indien nodig aan kunt passen.

 

 
24/7 bereikbaar Altijd snelle levering Compleet assortiment

(Melk)stallen

Stalinrichting

Diensten

Volg ons op Facebook

Wijha BV
Bruchterweg 112  |  7772 BJ Hardenberg 0523-270304 info@wijha.nl
Home Sitemap Contact Coating Melkwinning Mechanisatie Wasserbauer