Stalinrichting
Koeborstel

Koeborstel Agricow

Koeborstel geven comfort, hygiëne en rust en dragen in belangrijke mate bij aan een gezonde en tevreden veestapel. Koeborstels zijn grote langzaam draaiende ronde borstels die in de stal worden gemonteerd. Koeien schuren er met zichtbaar genoegen tegenaan om eventuele jeuk te verzachten of om hun vacht een goede borstelbeurt te geven.

Unieke voordelen :
• De borstel kan alle richtingen 70* wentelen. Door dit grote bereik van de borstel kan de koe zowel zijn rug, het hoofd als het achterwerk grondig borstelen.
• De uitzonderlijke verticale ophanging zorgt er ook voor dat de borstel de volledige flanken van de koe kan bereiken. De koeien zullen zich hierdoor comfortabeler voelen.
• De koeien kunnen de haren niet platduwen omdat de borstel steeds bij elke opstart automatisch de andere richting uitdraait.
• De borstel beschikt over een blokkeerbeveiliging. Bij overdadige weerstand zal de borstel stoppen en automatisch de andere kant uitdraaien.

Wat is het effect?
De bloeddoorstroming van de huid wordt gestimuleerd en de koeien krijgen een gezondere en glanzende vacht. Uit onderzoek blijkt dat gebruik van koeborstels de melkproductie verhoogt met 1 liter, per koe, per dag en dat de koeien bovendien minder last hebben van uierontsteking.

Wat heeft u nodig en hoe werkt het?
Eén koeborstel is voldoende voor 50 tot 60 koeien. De agricow draait alleen wanneer een koe er tegenaan duwt. De koeborstel schakelt uit wanneer het ca. 15 seconden onberoerd zijn gelaten. De koeborstel wordt kant en klaar geleverd en is gemakkelijk te installeren aan een stalpaal of tegen een muur.

Kom gerust langs in de winkel of neem contact met ons op: