Home Over Wijha Nieuws Kramp online service
Vragen? 0523 - 270304 Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!
background

Wasserbauer

Wasserbauer Butler Zilver

page_normal_img
Butler Zilver is de aanschuifrobot van Wasserbauer aan een rail 

Met tot 30 ritten per dag schuift de Butler Zilver van Wasserbauer het weggeschoven voer terug naar het voerhek. Mocht het hierbij gaan om; hooi, gras of ruwvoeder, dan heeft de Butler Zilver hier geen moeite mee.  Voor het lokken / bijvoeren van de dieren strooit de Butler Zilver kleine hoeveelheden krachtvoer, mineralen of vloeibaar voer op het ruwvoer. Daarbij kunnen twee verschillende soorten voer gelijktijdig worden verdeeld. Dit bevordert het natuurlijke eetgedrag van de dieren en wordt de activiteit aan het voerhek aanzienlijk hoger. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere productie en groei bij uw dieren. 


Met de Butler bespaart u tot 70% van uw Tijd, spaart uw Krachten en vooral uw Rug. Benut die Tijd voor andere taken of taken of breng meer Tijd met uw Gezin door! 
Vrij doorrijden met Butler Zilver 

De rail kan automatisch worden opgeklapt, om trekkers of mini-shovels er langs te laten. Zo nodig kan de Butler Zilver op elke plaats aan het voerhek worden geplaatst en geparkeerd. Dit bespraart vervolgens plaats in uw stal en de voermachine heeft zo de vrije ruimte om te kunnen passeren tijdens het voeren. Tijdens een stop en of na een ronde aanschuiven worden de 24V-accu's in de Butler Zilver weer geladen in het laadstation. Op deze zelfde plek kunt u ervoor kiezen dat de bunkers op de Butler Zilver ook weer gevuld worden met krachtvoeder of mineralen. 
Gezonde dieren in uw stal 

Als uw dieren meerdere keren per dag kleinere hoeveelheden voer tot zich nemen, werkt zich dat positief uit op de pH-waarde in de pens en op de opname van ruwvoer. De voordelen: verhoogde melkopbrengst, wezenlijk geringere belasting van de lever, minder vruchtbaarheidsstoringen en minder klauwproblemen. Om het kort samen te vatten gaat de gezondheid en het welzijn van uw dieren aanzienlijk verbeterd worden met een automatisch voeraanschuif systeem in uw stal.  
Montage Butler Zilver vrij eenvoudig 

De Butler Silver beweegt langs een rail aan het voerhek, die ook dubbelzijdig kan worden gemonteerd. De rail biedt de stabiliteit, die de enorme schuifkracht die benodigd is bij een vorse hoeveelheid ruwvoer aan uw voerhek. De montage van de rail is vrij eenvoudig. Voor nieuwbouwprojecten dient u de staalboer of stallenbouwer de opdracht te geven deze rail te monteren, hierbij staan wij u bij in advies. Nadat de rail geplaatst is volgt het monteren waarom het  programmeren zal gedaan worden. Op wensen van de klant wordt de Butler Zilver zo ingesteld dat hij na wens het aantal keren voeren en of aanschuiven zal waarmaken. We kunnen enkele groepen tot wel 30 keer per dag voorzien van een ronde aanschuiven of bijvoeren / lokken richting het voerhek.


 

Afmesten Vleesvee

Om de paar uur schuift de Butler Zilver het weggeschoven voer terug naar het voerhek en bestrooit het met maximaal 2 soorten krachtvoer of mineralen of vloeibaar voer. Dit verhoogt de dagelijkse gewichtstoename. Wasserbauer heeft onderzoek gedaan naar de verhouding tussen het aantal keren dat de Butler Zilver voorbij kwam om het voer aan te schuiven en de voeropname hierbij wanneer dit niet het geval was. Hieruit bleek aanzienlijk een verhoging te zitten in de activiteit aan het voerhek, wanneer er een Butler Zilver aanwezig was in de stal. 


 
 
Meer activiteit, meer opbrengst 

Een stijging van de activiteit van uw koeien verhoogt duidelijk de frequentie bij de melkrobot en de melkopbrengst. 12 keer het voer aanschuiven met de Butler, in plaats van 4 met de hand per dag, levert bij melkkoeien een opbrengststijging tot 4,98 kg op – zonder daarbij de krachtvoerhoeveelheid te verhogen*.*Volgens studies van het onderzoeksinstituut voor Dierproductie in Praag,  als ook van Dr. Thomas Guggenberger van LFZ Raumberg/ Gumpenstein.


 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden met de Butler Zilver of heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen uw graag verder. 


E-mail: verkoop@wijha.nl
M
obiel: 06-31679510


Martijn Schuldink
Verkoop Wijha - Wasserbauer  
Delen:

Meer weten?

Wij informeren u graag over onze oplossingen! 0523 - 270304 Contactformulier
24/7 bereikbaar Altijd snelle levering Compleet assortiment

(Melk)stallen

Stalinrichting

Diensten

Volg ons op Facebook

Wijha BV
Bruchterweg 112  |  7772 BJ Hardenberg 0523-270304 info@wijha.nl
Home Sitemap Contact Coating Melkwinning Mechanisatie Wasserbauer